The Us

 

Nimeni on Katariina Wolin, asun Sipoossa Nevaksessa ja perheeseeni kuuluvat aviomies Risto ja hänen poikansa Waltteri sekä neljä koiraa ja kaksi hevosta. Ammatiltani olen tuotepäällikkö ja myyn paperia ja tulostusmateriaaleja. Harrastan pienimuotoista kasvatustyötä ja käyn jonkin verran näyttelyissä. Suomen Airedalenterrieriyhdistyksessä toimin useamman vuoden puheenjohtajana. Olen myös Suomen Kennelliiton sekä Suomen Suursnautserikerhon jäsen.


Koirista on tällä hetkellä kolme airedalenterrieriä, Hippa eli Big Lady's Disco Beat ja hänen pentunsa edellisestä pentueestani Peetta eli Hispidus Callidus ja veljensä Piidi eli Hispidus Comitis. Joukkoa vahvistaa lisäksi yksi suursnautseri Papi eli Pastori eli Patrisia Mon Rive.
Sain ensimmäisen airikseni hieman erikoisella tavalla. Vuonna 1975 syntyneen lihavan ja vihaisen Kiva- airedalenterrierin ( oik Alfa ), joka asui naapuristossamme ja oli aina välillä omilla teillään tonkimassa roskia tai etsimässä muuta syötävää ja sainpa sitten ajatuksen alkaa ulkoiluttamaan sitä oikein remmissä ja muutaman vuoden kuluttua sain sen naapureilta ihan omakseni. Trimmasin ja laihdutin ja koulutin Kivaa ja olin ikionnellinen, olihan minulla nyt oma koira. Kiva oli hieman omituinen, mutta lopulta niin järkähtämättömän uskollinen ja mainio kumppani, että siitä se kipinä airiksiin lähti. Kaikki vuosien varrella omistamani airikset ovat sukua Kivalle, sillä sen sisko Anya, löytyy sukutaulusta kun mennään tarpeeksi pitkälle. Liekö tämä mikään meriitti, mutta tulkoon mainituksi.


Kivan jälkeen seuraava airikseni oli Himu ( oik. Leisure ), jolla oli pennut vuonna 1992. Siitä pentueesta jätin itselleni Hertan ( oik. Hispidus Himera), jota en kuitenkaan koskaan käyttänyt jalostukseen. Samaan aikaan minulla oli myös Softa ( oik. Soft –Air Sunday Girl ). Näiden jälkeen sain Pirjolta sijoitukseen Big Lady's Nylon Beatin eli Hilman. Hyvin sujuneen yhteistyön seurauksena sain seuraavaksi sijoitukseen Hilman pennun Hipan ( Big Lady's Disco Beat ) sekä Hipan ensimmäisestä pentueesta Hapsun ( Big Lady's Very Merry Beat ).


Ensimmäisen suursnautserini Doriksen ( oik. Atacca )sain vuonna 1985 ja ensimmäinen Hispidus- pentue olikin suursnautsereita vuonna 1988. Suursnautsereita on sen jälkeen ollut aina yksi kerrallaan, Romi ( oik. Libens Indigena ), Filippa, ( oik. Zimyrs Filippa ) ja nyt Papi.
Harrastan kouluratsastusta ja kilpailen kansallisella tasolla vanhemmalla hevosellani, Mallendina, vaikeissa luokissa ja nuoremmalla hevosellani, Cinderella, on koulutus ja kilpahevosen ura vasta alussa. Kuulun Suomen Ratsastajainliiton alaiseen Top Dressage Finland- ryhmään.